Activiteiten

Om te beginnen verzorgen wij het schilderwerk voor particulieren. Dit geldt voor zowel binnen- als buitenschilderwerk.

Daarbij gaan wij als volgt te werk; een opdrachtgever neemt contact met ons per telefoon of

E-mail ( info@velterschilderwerken.nl) op. Dan wordt er bepaald of er op basis van regie ( uurtarief ) gewerkt wordt of dat er een offerte uitgebracht dient te worden.

In het laatste geval zullen wij het object komen inmeten en daarna een zeer uitgebreide offerte uitbrengen. (op deze offerte staat gespecificeerd wat de kosten zijn per te  behandelen onderdeel en wat de werkzaamheden zullen zijn, b.v. schuren, afwassen, gronden etc).

Aan de hand van deze offerte zal de opdrachtgever al dan niet zijn/haar goedkeuring  geven.

Bij opdracht overleggen wij met de opdrachtgever over de planning van de werkzaamheden. Enkele dagen voor aanvang nemen wij telefonisch contact op met de opdrachtgever, zodat voor beide partijen duidelijkheid blijft bestaan over het moment van starten.

 

Binnenschilderwerk zullen wij zoveel als mogelijk in herfst en winter proberen te plannen, aangezien in die jaargetijden het weer minder geschikt is om buiten te schilderen. Mocht het echt niet anders gaan, bijvoorbeeld wegens vakantie of verbouwing, dan is het natuurlijk ook mogelijk om binnenschilderwerk in de zomer of in het voorjaar uit te laten voeren. Zoals wellicht reeds bekend is het vanaf 2000 voor schildersbedrijven verplicht om binnen met watergedragen verfsystemen te werken. Sinds 2010 is het zelfs niet meer mogelijk om met de oude terpentinegedragen (synthetische) verfsystemen binnen te werken, daar deze bij gebrek van zonlicht (uv-straling) zullen vergelen. Wij hebben ons als bedrijf vanaf het begin ingezet voor het gebruik van deze watergedragen verfsystemen binnen. Prioriteit hierbij heeft natuurlijk het milieu en de gezondheid van de schilder. Een prettige bijkomstigheid is natuurlijk dat deze producten minder geur versreiden in huis. Hoewel de kwaliteit en de verwerkbaarheid de laatste jaren aanzienlijk zijn verbeterd en men er een redelijk resultaat mee kan bereiken, waren de esthetische resultaten voor ons bedrijf niet honderd procent bevredigend. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar betere applicatiemethoden voor deze verfsystemen en kwamen uit bij het verspuiten met behulp van een aircoatsysteem. Bij deze methode wordt de verf aan twee zijden begeleid door twee luchstromen, waardoor de verfdruk behoorlijk omlaag kan en dit zorgt weer voor een minimale overspray (nevel). Dit betekent dat wij deuren, kozijnen, radiatoren etc in het werk kunnen spuiten, zonder dat de bewoners daar veel hinder van ondervinden.  De reultaten zijn verbluffend en doen niet onder voor de traditionele afwerking in alkyd (synthetisch). Enkele voorbeelden kunt u vinden in de rubriek '''actueel''. Voor onderdelen die veel bewerkingen vergen, beschikken wij ook over een spuitcabine, hier kan geheel stofvrij en met de juiste belichting een perfect eindresultaat bereikt worden.

 

 

Voor het buitenschilderwerk bij particulieren zullen wij zoveel als mogelijk gebruik maken van eigen materialen en gereedschappen, zoals ladders, trappen en steigers. waar we de meest voorkomende werkzaamheden mee kunnen uitvoeren. Voor de moeilijk te bereiken plaatsen, zoals bijvoorbeeld boven een schuin dak, zullen we een hoogwerker in huren (iets wat weinig voorkomt). De eventuele meerprijs hiervan zal ook op de offerte tot uitdrukking komen, zodat  de opdrachtgever niet onverwacht voor extra kosten komt te staan.

 

Naast de particuliere sector hebben we ook bedrijven en fabrieken in ons klantenbestand, waar wij het onderhoud al jaren voor uitvoeren. Ook voor grote vastgoedbeheerders die verschillende panden door heel Nederland en Belgie in beheer hebben voeren wij het onderhoud uit.

 

In zowel nieuwe - als bestaande kozijnen leveren en plaatsen wij glas, zowel in figuurglas, gelaagd glas, brandwerend glas, en alles in enkel-en/of isolatieglas (HR++). Dus ook bij ruitbreuk of het geheel laten vervangen van het enkel glas door HR++ isolatieglas in uw woning, bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Een  niet onbelangrijk onderdeel in ons takenpakket is het behangen van wanden en plafonds met allerlei soorten materialen, iets wat de laatste tijd steeds meer een trend wordt. Want behang is weer in. Ook voor licht timmerwerk en stucadoorswerk kunt u bij ons terecht. Onder stucadoorswerk verstaan we schuurwerk en pleisterwerk van wanden en plafonds, maar ook het aanbrengen van sierpleisters, zoals Granol en Spachtelputz.